

Han gjorde halva satsen och de blev ca 5-6st "tekakorstorlek"
GI-scones
4 ½ dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl fullkorns havregryn
½ dl krossade linfrön
10 st finhackade, torkade aprikoser
1 tsk salt
1 msk bakpulver
¾ dl ”flytande smör” (Arlas smör & rapsolja) eller 75 gr fast matfett
2 ½ dl naturell yoghurt
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i fettet (eller skiva i om det är i fast form)
Nyp till smulor med fingrarna. Blanda ner yoghurten och platta ut degen (på mjölat bakbord med mjölade händer, det blir rätt kladdigt) till en platta c:a 1 ½ cm tjock. Ta med utstickare eller ett glas ut små runda scones på ung 6 cm i diameter. Knåda ihop degresterna och gör om proceduren tills degen är slut, jag fick ut 14 st scones. Lägg på plåt med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda i 250 gr ung. 10 minuter.
Till det här åt vi en god lagrad ost + rårörda hallon ( jag körde frysta, tinade hallon i matberedaren, med degkrokarna, tillsammans med lite sötningsmedel) i istället för marmelad.
Ha en bra Söndag
Gott! Detta måste jag prova. Jag älskar scones men har inte ätit det på år och dar...
SvaraRaderaJag kan verkligen rekommendera dessa Mums
SvaraRadera