söndag 6 februari 2011

Sovmorgon

Jag fick en rejäl sovmorgon då mannen gick ut med hundarna och sen bakade goda GI scones som jag kunnde vakna upp till. De e kärlek de smileys smileys



Han gjorde halva satsen och de blev ca 5-6st "tekakorstorlek"

GI-scones
4 ½ dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl fullkorns havregryn
½ dl krossade linfrön
10 st finhackade, torkade aprikoser
1 tsk salt
1 msk bakpulver
¾ dl ”flytande smör” (Arlas smör & rapsolja) eller 75 gr fast matfett
2 ½ dl naturell yoghurt

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i fettet (eller skiva i om det är i fast form)
Nyp till smulor med fingrarna. Blanda ner yoghurten och platta ut degen (på mjölat bakbord med mjölade händer, det blir rätt kladdigt) till en platta c:a 1 ½ cm tjock. Ta med utstickare eller ett glas ut små runda scones på ung 6 cm i diameter. Knåda ihop degresterna och gör om proceduren tills degen är slut, jag fick ut 14 st scones. Lägg på plåt med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda i 250 gr ung. 10 minuter.
Till det här åt vi en god lagrad ost + rårörda hallon ( jag körde frysta, tinade hallon i matberedaren, med degkrokarna, tillsammans med lite sötningsmedel) i istället för marmelad.

Ha en bra Söndag

2 kommentarer:

  1. Gott! Detta måste jag prova. Jag älskar scones men har inte ätit det på år och dar...

    SvaraRadera
  2. Jag kan verkligen rekommendera dessa Mums

    SvaraRadera